Valikko

Kiipulasäätiö ja Hämeen Sinitaivas kehittävät ikäihmisten yhteisöllistä asumista Janakkalan Kiipulaan. Tarkoituksena on luoda asuinyhteisö, jossa yhdessä asuvat ikäihmiset myös vaikuttavat aktiviteetteihin, tekevät ja harrastavat yhdessä. Kiipulaan suunniteltava asumismuoto on mahdollista tuotteistaa toteutettavaksi myös Kanta-Hämeen muihin vastaaviin yhteisöasumisen kohteisiin.

Kiipulasäätiö ja Hämeen Sinitaivas ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Kiipulaan Janakkalaan suunnitellaan rakennettavaksi yhteisöllinen senioriasumisen ympäristöön soveltuva rivitalokokonaisuus.

– Yhteisöllistä asumista Kanta-Hämeessä edistävä Hämeen Sinitaivas -yhdistys on jo pitkään etsinyt hyvää tapaa lähteä kehittämään asiaa. Kiipulasäätiön kanssa yhteistyö käynnistyi nopeasti, Hämeen Sinitaivas-yhdistyksen puheenjohtaja Kari Marttinen kertoo.

Asumiskokonaisuuteen suunnitellaan esteettömiä huoneistoja huomioiden hyvä ja terveellinen sisäilma. Alustavasti hanke pyritään toteuttamaan turvallisena vuokra-asumisyhteisönä, jossa asukkaat voivat omistamisen sijaan saada turvallisen kodin ilman merkittävää taloudellista sitoutumista asumiseensa.

– Kiipula on suuri rakennettu koulutus-, hyvinvointi- ja asumisyhteisö. Alueella on hyvät liikuntamahdollisuudet kuntosaleineen, uimahalli sekä hoidetut luontoreitit. Lisäksi alueella on pitkään ollut terveydenhuollon toimintaa kuntoutuskeskuksineen, toteaa Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala.

Hämeen Sinitaivas ry:n taloudenhoitaja Onni Somerkallio, Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala ja Hämeen Sinitaivas ry:n puheenjohtaja Kari Marttinen allekirjoittivat sopimuksen Kiipulasalissa.

Hanke pyritään toteuttamaan tuettujen rahoitusmuotojen avustamana. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt Hämeen Sinitaivas-yhdistykselle kehittämisrahaa vuosille 2021 ja 2022. Tavoitteena on käynnistää hanke mahdollisimman pian. Varsinaisen rakentamishankkeen rahoitus tullaan järjestämään erikseen.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Jukka Kujala, Kiipulasäätiö, puh. 040 9052 827, jukka.kujala@kiipula.fi
puheenjohtaja Kari Marttinen, Hämeen Sinitaivas ry, 044 2600 332, kari.o.marttinen@gmail.com

Pääkuva: Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala sekä Hämeen Sinitaivas ry:n taloudenhoitaja Onni Somerkallio, puheenjohtaja Kari Marttinen ja hallituksen jäsen Hannu Melvas pitivät tiedotustilaisuuden Kiipulasalissa.