Valikko

Kiipulan Ammattiopisto aloitti vuoden 2023 keväällä yhteistyön Pajulahden Liikuntaopiston kiinteistöhuollon kanssa. Kiipulan kiinteistöpalvelualan opiskelijaryhmät käyvät Pajulahdessa työssäoppimassa kolmena päivänä viikossa. Samalla he pääsevät harjoittelemaan kiinteistöhuollon töitä aidossa oppimisympäristössä.

–Pajulahti on osoittautunut meille kaikille erittäin otolliseksi paikaksi opettaa ja opiskella, kiinteistöpalvelualan opettaja Juha Kanniainen kertoo tunnelmia yhteistyöstä.

Myös Pajulahden Liikuntaopiston puolelta yhteistyö on saanut paljon kiitosta.

– Yhteistyö on meidänkin puolestamme lähtenyt hyvin käyntiin, ja ryhmistä on ollut paljon apua. Hommat ovat sujuneet hienosti. Hyvä työnjälki on huomattu myös muiden tontilla työskentelevien toimesta, kertoo Pajulahden kiinteistöpäällikkö Petri Laine hymyillen.

Kiinteistöpalvelualan opiskelija kurvailee ruohonleikkurilla Pajulahden rantamaisemissa.

Liikuntaopiston alue tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön. Opiskelijat pääsevät tutustumaan kiinteistöhoidon kausitöihin laajalla skaalalla.

– Syksyllä puhalletaan lehtiä ja vähitellen siirrytään talvea kohti lumen kanssa touhuamaan. Keväällä siivotaan pois hiekoituksia ja kesän lähestyessä leikataan nurmikkoa, Kiipulan kiinteistöalan ohjaajana työskentelevä Timo Sipilä summaa alan yleisimpiä kausitöitä.

Kausitöiden lisäksi opiskelijat tekevät Pajulahdessa muun muassa korjaus- ja kunnostustöitä.

– Viime keväänä opiskelijat vaihtoivat näyttötyönä ulkorappusten askelmalautoja uusiin. Töitä tehdessä asiakkaiden ja opiskelijoiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Me opettajat olemme aina vieressä avustamassa ja valvomassa, että työt tehdään huolellisesti ja oikein, Juha Kanniainen kertoo.

Työnsuunnittelun kannalta tiivis yhteistyö Pajulahden kiinteistöhuollon kanssa luo joustavuutta ja mahdollisuuksia tarttua täysin uudenlaisiin työtehtäviin.

– Meillä on Pajulahti-hallilla kesäisin keinonurmen päällä tanssiparketti ja sen alla vanerilevytys. Siitä jää aina pieniä tikkuja nurmen sekaan. Kun parketti poistetaan ja laitetaan nurmi pelikuntoon, kaikki tikut täytyy kerätä nurmelta erittäin huolellisesti pois. Vaikka tehtävä kuulostaakin hassulta, opiskelijat olivat suurena apuna tässä millintarkassa työssä, Petri Laine hymyilee.

Pajulahden liikuntaopiston rakennus.
Pajulahdessa töitä on tarjolla laajalla skaalalla.

Pääkuvassa: (vas.) Kiipulan kiinteistöpalvelualan opettaja Juha Kanniainen, kiinteistöpalvelualan ohjaaja Timo Sipilä ja Pajulahden kiinteistöpäällikkö Petri Laine.


Kuvat ja teksti: Olga Siikaluoma