Valikko

Kiipulasäätiö rakennuttaa Kiipulan ammattiopiston käyttöön Nokian Pitkäniemeen koulun sekä siihen liittyvän tuetun opiskelija-asumisen palvelukodin. Uuden rakennuksen on tarkoitus valmistua heinäkuussa 2021.

– Pirkanmaalla on suuri kysyntä ammatillisen erityisopetuksen palvelutarjonnasta. Kiipula vastaa kysyntään kasvattamalla vaikeimmassa koulutuksellisessa asemassa olevan kohderyhmän palvelutarjontaa, toteaa Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala.

Merkittävin vuodelle 2021 tulevasta lisäyksestä on neljän luokkahuoneen koulu sekä siihen liittyvä hoivamitoituksen huomioiva 15-paikkainen asuntola. Yleishyödyllinen Kiipulasäätiö tarjoaakin jatkossa myös asumismahdollisuutta vaativaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Asuntolaan perustetaan terveydenhuollon tukea tarjoava yksikkö. Myös mahdollinen laajennettu hoivatarve huomioidaan alueen kysynnän mukaan.

Kujalan mukaan Pirkanmaan alueen haasteena on ollut erityistä tukea tarvitsevien nuorten pitkät koulumatkat ammatilliseen ja valmentavaan opiskeluun.

– Uusi koulu ja palvelukoti parantavat nuorten opiskelumahdollisuuksia. Pitkäniemen uuteen yksikköön jää myös rakennusoikeutta mahdolliseen laajennustarpeeseen, Kujala lisää.

Koulun ja asuntolan rakentamisen ratkaisuissa huomioidaan hyvä sisäilma rakennuksen koko elinkaaressa sekä ilmastoystävälliset energiaratkaisut kuten maalämpö sekä aurinkosähkö.

Nokialla allekirjoitettiin urakkasopimus koulun ja asuntolan rakentamisesta.

Uutta palvelualan koulutusta Tampereelle

Kiipulan ammattiopisto huomioi Pirkanmaalla myös palveluammattien kasvavaa koulutuskysyntää. Tampereelle avataan syksyllä uusi hius- ja kauneudenhoitoalan opetusyksikkö.

– Tulemme kouluttamaan vaativan erityisen tuen ratkaisuin opiskelijoita hius- ja kauneudenhoitoalan työtehtäviin. Parhaillaan Kiipula hakee soveltuvia toimitiloja, ja opetus käynnistyy elokuussa 2021, Jukka Kujala kertoo.

Kujala painottaa, että Kiipula katsoo jokaisella ihmisellä olevan täsmätyökykyä. Jokaiselle löytyy työelämästä oma paikkansa, kun oikea osaaminen ja tarve kohtaavat.

– Haluammekin koulutuksen keinoin parantaa tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten työmahdollisuuksia ja löytää juuri heille sopivaa työtä, Kujala summaa.


Tontti sijaitsee Nokian kaupungissa Pitkäniemen alueella osoitteessa Kivimiehenkatu 7 Nokia.
Tontin pinta-ala: 6716 m2
Rakennuksen kerrosala: 1348 m2
Rakennuttaja: Kiipulasäätiö
Arkkitehtuurisuunnittelu: Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen
Rakennuttajakonsultti: Rakennuttajapalvelu Rouhento Oy
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Seppo Luukkanen
LVIAS-suunnittelu: Granlund Häme Oy
GEO-suunnittelu: Morena Oy
Rakennusurakka: Pallas Rakennus Länsi-Suomi Oy
Putkiurakoitsija: Calto Tampere Oy
Ilmanvaihto- ja automaatiourakka: Suomen Talotekniikka Jyväskylä Oy
Sähköurakka: Tyrvään Sähkötyö Oy