Valikko

Kiipulan liiketoiminnan opiskelijat järjestivät Selkeesti-selkokirjallisuustapahtuman Hämeenlinnan kirjastolla toukokuussa. Tapahtuman tavoitteena oli tehdä selkokielistä kirjallisuutta tutuksi, ja innostaa nuoria lukemaan.

– Kirjastolta otettiin meihin yhteyttä ja pyydettiin apua tällaisen tilaisuuden järjestämiseen, kertoo liiketoiminnan opettaja Minna Saarela.

Tilaisuudessa oli puhumassa hämeenlinnalainen selkokirjailija Tapani Bagge, joka on kirjoittanut useita lasten- ja nuortenkirjoja selkokielellä. Lisäksi tilaisuudessa puhui suomen kielen oppimisesta ja lukemisesta Selahaddin Ulsu.

Ohjaaja Maria Nurminen, kirjailija Tapani Bagge ja opettaja Minna Saarinen opiskelijoiden tekemän rekvisiitta-auton takana.
Opiskelijat olivat taiteilleet upean auton Tapani Baggen kirjan innoittamana. Kyydissä liiketoiminnnan koulutukssta Maria Nurminen ja Minna Saarela. Kirjailija Tapani Bagge seisoo taustalla.

Kiipulan metsä- ja maatalouden opiskelijat olivat valmistaneet Baggen innoittamina luovan työn opintojaksoilla upeita taideteoksia, joita oli näytillä kirjastolla. Esillä oli muun muassa auton etuosa sekä Baggen kirjojen kansista ruutusuurennoksia.

– Kyllä näissä aika paljon työtä oli, mutta opiskelijat tykkäsivät kovasti tekemisestä, kertoo yhteisten tutkinnon osien opettaja Valtteri Ketonen

Opiskelijoiden tekemää taidetta Tapani Baggen kirjojen innoittamana.

Selkeesti-tapahtuma opetti opiskelijoille paljon suunnittelusta, markkinoinnista, myynnistä ja kaikesta muusta, mitä tapahtumien järjestäminen vaatii.

– Seuraavaa Selkeesti-tapahtumaa on jo toivottu syksylle, opettaja Minna Saarela kertoo.

Liiketoiminnan opiskelija kahvilapisteellä Hämeenlinnan kirjastolla. Myynnissä porkkanakakkua ja omenapiirakkaa.
Liiketoiminnan opiskelijat pitivät tilaisuudessa kahviota.