Valikko

Kiipulan ammattiopisto on solminut kevään aikana kolme uutta kumppanuussopimusta pääkaupunkiseudulla. Kumppaneitamme ovat nyt Viherpalvelu Greener, Herttoniemen ruokaosuuskunta sekä Lasten ja nuorten puutarhayhdistys Vihreän Oksan Werstas. Kumppanuus mahdollistaa yhä paremmin puutarha-alan opiskelijoiden työt yrityksissä.

Viherpalvelu Greener on viheralan yritys, jossa on jo useana vuonna ollut työssäoppijoita Kiipulasta. Greener tarjoaa pihanhoitopalveluita, kausi- ja viherkasveja, pihasuunnittelua sekä viherrakentamista. Työssäoppijoiden lisäksi ainakin yksi opiskelija on työllistynyt Greenerille.

– Viherpavelu Greenerissä ohjaus on ymmärtävää, perusteellista ja ammattitaitoista. Yhteydenpito on helppoa ja mutkatonta, kertoo opettaja Mervi Örnmark Kiipulan ammattiopiston Vantaa toimipisteestä.

Avomaavihannesten tuotantoa harjoittava Herttoniemen ruokaosuuskunta on myös antanut työssäoppimispaikkoja useana vuonna Kiipulan opiskelijoille. Osuuskunta sijaitsee lähellä Vantaan toimipaikkaa, joten harjoittelu ja muu yhteistyö on sujuvaa. Näin myös kumppanuussopimuksen solmiminen oli luontevaa.

– He ymmärtävät erittäin hyvin erityisopiskelijoita, joten yhteistyö on hedelmällistä, Örnmark kertoo.

Myös Vihreän Oksan Werstaan ja Kiipulan ammattiopiston yhteistyö on sujunut hienosti jo pitkään. Vihreän Oksan Werstas on puutarhatyöpaja 17–29-vuotiaille nuorille, jotka etsivät omaa alaansa.

– Opiskelijoiden tukeminen ja ohjaus on ollut koko ajan erittäin hyvää. Heiltä on myös tullut meille opiskelijoita ja toisaalta me olemme voineet ohjata niitä nuoria Werstaalle, jotka eivät tulleet valituksi meille opiskelemaan, Mervi Örnmark toteaa.