Valikko

Kevään 2021 haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen päättyi 7. huhtikuuta. Haku tapahtui ensimmäistä kertaa samaan aikaan yleisen yhteishaun kanssa. Kiipulaan haki tänä keväänä opiskelemaan 588 ensisijaista hakijaa, kun aloituspaikkoja on 311. Yhteensä hakijoita oli 789. Ammattiopisto toimii yhdeksällä paikkakunnalla.

Hakijamäärältään suosituin koulutus oli maatalousalan perustutkinto. Lisäksi hakijoita kiinnostivat ammatilliseen koulutukseen valmentavat koulutukset (VALMA ja TELMA) sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Myös Tampereella syksyllä 2021 alkava hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto veti hyvin. Hakijoita koulutukseen oli yli kolme hakijaa paikkaa kohden.

Kiipulan koulutukset keräsivät runsaasti kiinnostusta jo etäesittelypäivissä, joita järjestettiin yhteensä viisi syys- ja kevätkauden aikana. Etäesittelypäivät tavoittivat yli 2000 osallistujaa verkon välityksellä. Päivien aikana esiteltiin eri koulutusaloja kaikilla toimipaikoilla.

Hakijamäärään vaikutti myös pidennetty hakuaika. Kaikkia yhteishakuja pidennettiin kahdella viikolla koronatilanteen ja etäopetuksen takia.

Jatkuva haku avattu

Yhteishaun opiskelijavalintatulokset julkaistaan 17.6.2021. Opiskelupaikan vahvistukset tulee tehdä 1.7.2021 mennessä ja varasijat ovat voimassa 20.8.2021 asti.

Kiipulan ammattiopistoon valitaan opiskelemaan tukea tarvitsevia nuoria. Kiipula antaa myös neuvontaa ilman opiskelupaikkaa jääneille. Vuositasolla Kiipulan ammattiopistossa opiskelee noin 1200–1300 opiskelijaa.

Jo tällä hetkellä Kiipulan ammattiopistossa on paikkoja auki jatkuvassa haussa, jossa voi hakea eri koulutuksiin. Opiskelun voi aloittaa yksilöllisen suunnitelman mukaan.