Valikko

Huhtikuun aikana Kiipulan Ammattiopiston Tampereen, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Kouvolan toimipaikoista opintonsa päättää yhteensä kolmetoista opiskelijaa. Tänään 28.4.2023 Janakkalan päätoimipaikassa vietettiin kolmen maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi valmistuvan opiskelijan valmistujaisjuhlaa.

Juhlassa valmistuneet eläintenhoitajat saivat opetushenkilöstöltä upeita kehuja omasta kehityksestään ja matkastaan Kiipulassa. Puheet sisälsivät myös muisteluja opiskeluaikojen hauskoista yhteisistä hetkistä. Apulaisrehtori Anne Saari piti valmistuneille juhlapuheen, jossa hän muistutti opiskelijoita siitä, kuinka suuren etapin he ovat saavuttaneet elämässään.

–Tänään valmistuu ehkä vähemmän opiskelijoita kuin kevään aiemmassa juhlassa, mutta se kertoo siitä, että Kiipulassa kaikki voivat valmistua omaan tahtiinsa. Oikea hetki valmistumiseen on juuri silloin kun tuntuu, että oma osaaminen on kehittynyt ja karttunut riittävästi, Saari muistuttaa.

Valmistuneilla eläintenhoitajilla on nyt edessä työelämä ja täysin uudenlainen arki. Tunnelmat ovat helpottuneet mutta samalla haikeat.

–Kyllähän tätä kaikkea – varsinkin eläimiä – tulee ikävä. Täällä on tullut opiskeltua ja asuttua niin monta vuotta, valmistuneet ystävykset Hilla ja Satu hymyilee.

Onnittelemme kaikkia huhtikuussa opintonsa päättäneitä ja toivotamme riemukasta vappua!


Kuvat: Olga Siikaluoma