Valikko

Lotan tie Kiipulan ammattiopistoon ja toimitilahuoltajan opintoihin alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla opinto-ohjaajan vinkistä. Puhtausala kiinnosti Lottaa, ja alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet.

– Opiskelen nyt ensimmäistä vuotta toimitilahuoltajaksi Lahden toimipaikassa Kiipulassa. Opet ja ohjaajat ovat olleet tosi ystävällisiä ja huumorintajuisia, Lotta toteaa.

Kiipulassa opiskelijat perehtyvät puhtausalaan oikeita töitä tehden. Opiskelijat tutustuvat siivouksessa hyödynnettäviin välineisiin, työturvallisuuteen ja parhaisiin toimintatapoihin pääosin käytännössä mutta myös teoriassa. Samalla opetellaan palvelemaan erilaisia asiakkaita vastaten heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.

Toimitilahuoltajan ammatissa avainasemassa on huolellisuus, tehokkuus ja ahkera asenne. Lotta nimeää omiksi suosikeiksi opinnoissa keittiöpäivät ja siivoukset, jolloin opiskeltua teoriaa pääsee toteuttamaan käytännössä.

– Siivouksissa parhaita kohteita ovat kaikista pölyisimmät nurkat, joissa pääsee näkemään oman kädenjäljen, Lotta lisää hymyillen.

Keittiöpäivät ovat Lotan suosikkeja.

Parasta joustavuus ja hyvä yhteishenki

Siivoojia ja kodinhuoltajia tarvitaan aina. Valmistumisen jälkeen opiskelijoille onkin tarjolla laajasti erilaisia työllistymisvaihtoehtoja yksityisellä ja julkisella sektorilla. Siivous- ja kotipalvelujen parissa yrittäjäksi alkaminen on myös hyvin yleistä.

Lotan mietteissä tulevaisuuden haaveet kohdistuvat julkiselle sektorille.

– Toivoisin pääseväni työharjoitteluun alakoululle. Valmistumisen jälkeen haluaisin työllistyä jonkinlaiseen terveydenhuoltolaitokseen, Lotta pohtii tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Lotta on hyvin tyytyväinen valintaansa tulla opiskelemaan juuri Kiipulan ammattiopistoon.

– Suosittelisin ehdottomasti Kiipulaa kaikille, joilla on jonkinlaisia opiskeluun liittyviä erityishaasteita. Täällä niihin saa tukea.

– Ilmapiiri on myös erittäin hyvä. Parhaita juttuja Kiipulassa ovatkin joustavuus, hyvä yhteishenki ja ystävälliset ihmiset, Lotta summaa.


Teksti ja kuvat: Olga Siikaluoma