Valikko

Tänään Kiipulan ammattiopistosta valmistui 11 opiskelijaa. Janakkalan toimipaikkaan kokoontui heistä kolme juhlakahveille.

– Kulkekaa tänään ja huomenna rinta rottingilla, ja olkaa ylpeitä itsestänne, koska olette nyt suorittaneet tutkinnon ja saavuttaneet teille asetetut yksilölliset tavoitteet, apulaisrehtori Anne Saari kehottaa puheessaan.

– Kiipulassa olette oppineet itsenäistymistä, saaneet uusia kavereita ja uusia taitoja. Olette kartuttaneet ammattitaitoanne, ja nyt teitä odottaa työelämä. Ammattitaitoa pitää muistaa vaalia ja kartuttaa lisää taitoja, Saari jatkaa.

Noora Muilu seisoo salissa ruusu ja todistuskansio kädessään. Opettaja Maarit Kumpulainen puhuu hänelle.
Noora Muilu valmistui eläintenhoitajaksi.

Vuonna 2018 opintonsa aloittanut Hämeenlinnalainen Noora Muilu valmistuu eläintenhoitajaksi maatalousalan perustutkinnosta.

– Olen tykännyt olla Kiipulassa. Melkein harmittaa lähteä täältä, mutta aina pitää mennä eteenpäin, Muilu kertoo.

Tuoreen eläintenhoitajan ammatillinen kiinnostus kohdistuu pieneläimiin.

– Pidän erityisesti koirista. Oma kultainennoutajani on kulkenut usein koulussa mukana. Tulevaisuudessa toivon pääseväni töihin klinikkaeläinhoitajaksi tai trimmaajaksi, kertoo Noora haaveistaan.

– Parasta Kiipulassa on se, että jokaisella on oma polku, jota saa kulkea oman suunnitelman mukaan. Täällä ei tarvitse mahtua samaan muottiin muiden kanssa, Noora toteaa.

Opettaja Maarit Kumpulainen on ylpeä opiskelijastaan.

– Noora on ollut yksi mieliinpainuvimpia opiskelijoita. Hän on tunnollinen ja luotettava, ja hoitaa aina hommansa. Noora on selkeästi oikealla alalla, ja työskentelee jatkossa varmasti eläinten parissa, Kumpulainen jatkaa.

Onnea kaikille valmistuneille!