Valikko

Jokainen osaa jotakin, kukaan ei kaikkea. Jatkuvan ihmettelyn ja innostumisen myötä jokainen meistä oppii koko ajan lisää. Oppia voi harrastuksissa, koulussa, lukemalla tai ihan vaan hengaamalla kavereiden kanssa. Jopa teamsissa oppii.

Liian usein emme huomaa omaa tai muitten osaamisen koko kirjoa. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto SITRA on aloittanut kampanjan #OsaaminenNäkyviin, jossa tuodaan esille osaamisen loputon riemu ja rikkaus.

Kiipulan ammattiopisto on mukana kampanjassa. Haluamme erityisesti tuoda esille opiskelijoidemme ammatillisen osaamisen. Opiskelu alkaa aina osaamisen kartoituksesta ja tunnistamisesta. Jokainen opiskelija osaa jo meille tullessaan monia tulevan ammatin kannalta hyödyllisiä asioita.

Osaaminen on tietoa, taitoa ja hyviä toimintatapoja. Kiipula on ottanut käyttöön täsmätyökyvyn käsitteen. Osaamiseen sovellettuna voimme puhua täsmäosaamisesta. Ammatillisissa työtehtävissä tämä tarkoittaa sitä, että opiskelija osaa tehdä hyvin juuri siinä tietyssä työssä ja tehtävässä vaadittavat asiat.

#OsaaminenNäkyviin-kampanjan aikana Kiipula esittelee somessa, sivuillaan ja eri tilaisuuksissaan sitä, kuinka meillä osaamista tunnistetaan, tunnustetaan ja jatkuvasti lisätään. Osaamisen edellytys on oppiminen, ja Kiipulassa oppiminen tapahtuu useimmin tekemällä.

Kiipulan opiskelijoiden osaamiseen voi tutustua vaikkapa näiden juttujen kautta: