Valikko

Kiipulan puistoon kokoontui vajaa 3000 kävijää

Vuoden 2023 Elojuhlat keräsi tähän astisesti suurimman yleisönsä, noin 3000 kävijää. Elojuhlat juhlittiin Kiipulan puistossa perjantaina 25.8.2023.

– Nimekäs esiintyjäkaartimme sekä suuri määrä markkinamyyjiä veti upeasti väkeä paikalle. Selkeästi myös sana on kiirinyt tapahtumastamme ja Elojuhlille riittää tulijoita. Tunnelma olikin jälleen lämminhenkinen, juhlayleisö oli iloisella mielellä ja välitön palaute tapahtumasta positiivista, hymyilee Kiipulasäätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö sekä Elojuhlatiimin vetäjä Ulla Harju tyytyväisenä.

Pääesiintyjänä oli tänä vuonna Pete Parkkonen. Lapsia ilahduttivat Muumit, joita pääsi myös tervehtimään. Lisäksi lavalle nousi janakkalalainen TikTok-kuuluisuus Räpfaija. Markkinamyyjiä kokoontui Kiipulan puistoon tänä vuonna ennätysmäärä eli noin 75 näytteilleasettajaa.

– Tapahtumamme on kasvanut vuodesta toiseen ja olemme todella iloisia, että erilaiset myyjät, yhdistykset ja muut toimijat ovat löytäneet paikalle. Kojuista ja teltoista löytyi varmasti jokaiselle jotakin. Lisäksi yhteistyö Janakkalan Yrittäjien kanssa toi meille lisää näytteilleasettajia.

– Myös ilmaiset tapahtumabussit Turengista ja Tervakoskelta toivat mukavasti tapahtumayleisöä Kiipulaan. Bussit kulkivat melkein täynnä koko ajan, Harju lisää. 

Elojuhlat toi samalla Kiipulaan aivan uusia kävijöitä. Monelle tuli yllätyksenä, kuinka monipuolinen Kiipulan tarjonta Janakkalassa on.

– Kiipulasäätiö on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon säätiö. Elojuhlat on kävijöilleen maksuton, eikä tapahtuma tuota Kiipulalle voittoa. Haluamme tarjota varsinkin lapsiperheille, mutta myös muulle yleisölle mahdollisuuden tulla tutustumaan Kiipulaan ja toimintaamme.

Lapsille olikin jälleen tänä vuonna monenlaista toimintaa. Kiipulan Aktiivipuistossa pääsi temmeltämään, tarjolla oli myös katuliidut ja puujalat. Kotieläinpuiston aasit kävelivät myös yleisön keskuudessa ja paloauto kiinnosti jonoksi asti.

– Kiipula tunnetaan melko hyvin ammattiopistostaan, mutta meillä on paljon muutakin toimintaa Janakkalassa aina kuntoutuksesta kokouspaikkamyyntiin. Unohtaa ei pidä myöskään puutarhaamme kotieläinpihoineen, ja näitä eri toimintoja pääsimme esittelemään Elojuhlilla, Ulla Harju summaa.

Pete Parkkonen veti puiston täyteen väkeä.
Muumit tervehtivät lapsia Elojuhlilla.
Erkin avomaakierroksilla pääsi tutustumaan luomopellon viljelyyn.
Kiipula Gardens tarjoili illan aikana oman maan vihanneksista tehtyä pyttipannua.
Räpfaijalla riittää fanikuntaa.
Kangoo Jumps Valo esiintyi Elojuhlilla. Tapahtuman juonsi tuttuun tapaan Heidi Willman.
Ilta päättyi näyttävään ilotulitukseen.