Valikko

Kiipulan ammattiopiston Janakkalan toimipaikan Telma-ryhmät järjestivät valmistuville opiskelijoille oman penkkariajelunsa kesäkuun alun keskiviikkona. Penkkariajelu järjestettiin ensimmäistä kertaa Kiipulassa. Kokemus oli ainutlaatuinen sekä opiskelijoille, henkilökunnalle että muille kannustamaan tulleille.

– Idea lähti meidän valmistuvalta opiskelijaltamme Hannalta. Opiskelijoita jännitti ennen ajelua, mutta kaikki olivat innoissaan suunnittelemassa tapahtumaa, koulutuspäällikkö Jussi Peurala Kiipulan ammattiopistosta kertoo.

– Mietimme jo, että teemme tästä perinteen. Nyt yleisöä oli sopivasti ja ilmatkin suosivat, Peurala hymyilee.

Penkkariajeluidean takana oli Telma-opiskelija Hanna (vas.).

Traktorin vetämällä lavalla oli suurin osa valmistuvista telmalaisista eli yhdeksän valmistuvaa opiskelijaa neljästä eri ryhmästä. Mukana oli lisäksi opiskelijoiden avustajia. Lavaa koristivat opiskelijoiden tekemät plakaatit, joissa muun muassa kiitettiin Kiipulaa, toivotettiin tähtipölyä kaikille sekä toivottiin opiskelemaan jääneille kavereille viihtymistä.

Penkkariajelu kiersi Kiipulan alueella ja pysähtyi Kiipulakeskuksen, sähkökoulun ja Miinantorin edustalla. Samalla opiskelijat heittivät lavalta karkkia penkkarityyliin. Karkit oli lahjoittanut Turengin S-Market.

– Tunnelma oli jo nyt ihan mahtava, mutta ensi vuodeksi ajattelimme ottaa vielä musiikkia mukaan, että saamme oikean karnevaalitunnelman aikaan, Jussi Peurala hymyilee.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA) on tarkoitettu niille vaativan erityisen tuen opiskelijoille, jotka tarvitsevat paljon apua ja ohjausta opiskeluun ja elämiseen. Suurimmalla osalla telmalaisista on oma avustaja opiskeluita tukemassa.

Telmalaiset olivat tehneet hienoja plakaateja traktorin kylkiin.
Telmalaisia vastassa oli paljon katsojia, joille tietysti maistuivat myös lavalta heitetyt karkit.
Tunnelma lavalla oli hieno.
Kiitos Telmalaiset!

Teksti: Ulla Harju
Kuvat: Karin Pasila