Valikko

Kiipulan ammattiopistoon haki kevään 2023 yhteishaussa opiskelemaan 426 ensisijaista hakijaa, kun aloituspaikkoja on 366. Yhteensä hakijoita oli 692.

Erityisen vetovoimaisia olivat Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan koulutukset. Kanta-Hämeeseen on edelleen määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita. Pirkanmaa on vetovoimaisin aloituspaikkoihin nähden.

Hakijamääriltään suosituimmat koulutukset olivat Lahden alueen TUVA-koulutus, maatalousalan perustutkinto Janakkalassa sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto Hämeenlinnassa. Lisäksi liiketoiminnan koulutukseen sekä Lahdessa että Tampereella oli paljon hakijoita. Sastamalassa ja Valkeakoskella syksyllä aloittavat uudet valmentavan koulutuksen ryhmät olivat ensimmäistä kertaa mukana yhteishaussa.

Kevään 2023 yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen päättyi 21. maaliskuuta. Yhteishaun opiskelijavalintatulokset julkaistaan 16.6.2023. Opiskelupaikan vahvistukset tulee tehdä 29.6.2023 mennessä ja varasijat ovat voimassa 18.8.2023 asti.

Kiipulan ammattiopistoon valitaan vaativaa erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Opiskelijavalinnoissa etusijalla ovat oppivelvolliset nuoret. Ammattiopisto toimii elokuusta 2023 alkaen kymmenellä paikkakunnalla. Vuositasolla Kiipulassa opiskelee noin 1300 opiskelijaa.

Jatkuva haku on auki

Tällä hetkellä Kiipulan ammattiopiston avoimet paikat ovat auki jatkuvassa haussa. Jatkuvan haun kautta voi hakea opiskelemaan eri koulutuksiin ympäri vuoden. Opiskelun voi aloittaa yksilöllisen suunnitelman mukaan.