Valikko

Kiipulan ammattiopisto ja Hämeenlinnassa sijaitseva Esperi Teerimäen hoivakoti ovat aloittaneet yhteistyön vuoden 2023 alussa. Yhteistyö sai alkunsa, kun Esperillä työskentelevä lähihoitaja-tiiminvastaava Heidi Kotiranta kohtasi tammikuussa 2023 messutapahtumassa Kiipulasta tuttuja entisiä työkavereitaan.

– Kohtaamisen jälkeen Kiipulasta otettiin yhteyttä ja kyseltiin mahdollisuutta kumppanuudelle. Aloimme pohtimaan, miten tätä yhteistyötä lähdettäisiin toteuttamaan, Kotiranta kertoo yhteistyön alkutaipaleesta.

Solmittu yhteistyö mahdollistaa Kiipulan ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille viikoittaisia työssäoppimisvierailuja Esperin hoivakotiin. Kumppaniyrityksissä harjoittelu ja työskentely on Kiipulan opiskelijoille työvaltaisen oppimisen kannalta hyvin merkityksellinen mahdollisuus. Oikeissa yrityksissä työskennellessä opiskelijat saavat kokonaisvaltaisen kuvan tulevasta ammatistaan, pääsevät löytämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan käytännön työskentelyä.

Kaksi naisoletettua istuu sohvalla keskustelemassa toistensa kanssa. Etualalla sohvapöydällä violetteja kukkia maljakossa.
Pinkkipaitainen Kotiranta keskustelee opiskelijan kanssa päivän askarteluhetken tuotoksista.

Yhteistyö kantaa hedelmää

Kotirannan mukaan yhteistyö on tuonut vanhuksille paljon iloa ja rikastuttanut heidän arkeansa. Ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat ovat vierailuillaan viettäneet aikaa vanhusten kanssa muun muassa jutustellen, askarrellen, pelaillen lautapelejä ja käyden ulkoilemassa. Vierailujen tärkeimpinä tavoitteina on järjestää ikäihmisille mukavaa yhteistä viriketoimintaa ja samalla oppia uutta hoivakotien arjesta.

– Täällä Esperissä on kyllä paljon tykätty yhteistyötoiminnasta. Projektissa mukana olleet työntekijät ovat kehuneet nuoria rohkeiksi ja reippaiksi. Varsinkin tällä porukalla on tosi hyvä tekemisen meininki, kun he tulevat tänne vierailulle joka tiistai, Kotiranta katsoo hymyillen opiskelijaryhmää.

Kotiranta kertoo, että tulevaisuudessa Teerimäen hoivakodissa on mahdollista järjestää kiinnostuneille lähihoitajaopiskelijoille myös pidempiä työharjoitteluja.

– Meillä onkin jo aikaisemmin ollut Kiipulasta pidempiaikaisia työharjoittelijoita. Tällä hetkellä meillä on yksi Kiipulan opiskelija suorittamassa pidempää harjoittelujaksoa, Kotiranta muistelee.

– Esperille on myös mahdollista työllistyä avustaviin tehtäviin työharjoittelun jälkeen, jos työt ovat sujuneet erityisen hyvin, Kotiranta lisää.


Kuva ja teksti: Olga Siikaluoma