Valikko

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan semifinaalit järjestetään tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. Lajiensa parhaat kohtaavat toukokuussa Espoossa Taitaja2023-tapahtumassa. Kiipulan ammattiopistosta semifinaaleihin lähtee 13 nuoren joukko.

Taitaja-semifinaalit järjestetään 30.1.–3.2.2023 yhteensä 30 ammatillisessa oppilaitoksessa ympäri Suomea. Semifinaaleihin ilmoittautui 1646 opiskelijaa ja he kilpailevat 47 lajissa, joista viisi on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Kiipulan ammattiopiston opiskelijat ovat mukana TaitajaPLUS-lajeissa, ja mukaan lähtee kisaajia Janakkalasta, Tampereelta ja Lahdesta. Lajeissa edustusta on liiketoiminnassa, kiinteistönhoidossa sekä logistiikassa.

– Ennen kisoja tunnelmat ovat jännittyneet ja odottavaiset, mutta kyllä me uskotaan omaan osaamiseen, Janakkalassa kuvauksiin osallistuneet opiskelijat totesivat yhteistuumin.

Finaalit käydään Espoossa toukokuussa

Semifinaalien parhaimmisto jatkaa Espoossa 8.–11.5. järjestettäviin finaaleihin kilpailemaan suomenmestaruuksista. Toukokuun finaalissa kilpailee noin 500 finalistia eri ammattialoilta.

– Olen erittäin iloinen, että saimme todella paljon osallistujia Taitaja-semifinaaleihin. Osallistujamäärä on yksi suurimmista Taitajan historiassa, toteaa Taitaja2023-tapahtuman kilpailujohtaja Thomas Vasenius.

Espoon kilpailuihin lähdetään osaamisella ja ammattiylpeydellä – tapahtuman virallinen slogan ja hastag on #OlePro.

Taitaja-semifinaaleihin osallistujat:

Juho Suhonen ja Mea Vartiainen
Taitajat Juho Suhonen ja Mea Vartiainen
Taitajat Sheri Latvala ja Miko Mustonen
Taitajat Carita Salmen ja Jan Pajunen
Taitajat Jari Kankaanniemi ja Kairo Häätärö
Taitajat Valtteri Siren ja Eelis Vierula