Valikko

Kiipulan ammattiopisto järjesti sisävesiristeilyn kumppaneilleen Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Tampereella toukokuun lopulla. Toimipaikkojen koulutusalojen henkilöstö kutsui ahkerasti omia kumppaneitaan mukaan risteilylle ammattiopiston työelämäviikkojen aikana. Mukaan olikin saatu sekä valmentavien koulutusten eli Telman ja Tuvan että perustutkintojen kumppaneita. Risteilyille ilmoittautui yhteensä mukaan yli 200 kumppania.

– Ohjelmassa oli lounas, verkostoitumista ja rentoa yhdessä oloa. Tunnelma risteilyillä oli mukavan leppoisa ja puheensorina kertoi hyvästä verkostoitumisesta. Oli mukava huomata, että risteilyillä ideoitiin uusia yhteistyökuvioita. Sääkin oli kaikilla risteilyillä tilatun kaltainen eli lämmin ja aurinkoinen, Kiipulan työelämäkoordinaattori Marjo Siekkinen kertasi hymyillen.

Kumppaniristeilyideasta ja -järjestelyistä vastasivat kaikkien kolmen alueen työelämäkoordinaattorit sekä ESR:n osarahoittamat Työtä kyllä riittää ja Moninaisuus työyhteisössä -hankkeet. Kanta-Hämeessä vaikuttava Marjo Siekkinen oli mukana kaikilla risteilyillä Pirkanmaasta vastaavan Reetta Ersfolkin sekä Päijät-Hämeessä toimivan Pirkko Louhelaisen kanssa.

– Työelämäkumppanit eivät ole meille vain tärkeitä vaan välttämättömiä.  Järjestämme jatkossakin työelämäkumppaneillemme yhteistyötapahtumia. Toivomme kaikkia silloinkin mukaan, Siekkinen vinkkaa.

Työelämäkoordinaattori juontamassa puhetta yleisölle.
Työelämäkoordinaattori Marjo Siekkinen juonsi ohjelmaa Hämeenlinnan kumppaniristeilyllä.

Oppia ja verkostoitumista

Mukana kumppaniristeilyllä oli myös ensimmäistä vuottaan Kiipulassa opiskeleva Sara Mäkelä. Matkailualaa opiskeleva Sara oli odottanut risteilyä jo kolme viikkoa jännityksellä.

– Ohjeistin ilmoittautumisen aikana nimikylttien tekemisessä ja annoin kyniä tarvitseville. Kävin myös risteilyn aikana antamassa arvontalipukkeet jokaiselle ja siemenpussin kaupan päälle. Samalla opastin kaikkia osallistumaan arvontaan, Sara kertoo tehtävistään.

16-vuotiaalla Saralla on jo kesätyöpaikka taskussa Amado-hotellissa Porissa. Saran mielenkiinnosta ja asenteesta alaa kohtaan kertoo myös se, että hän verkostoitui ja seurusteli alan toimijoiden kanssa risteilyllä.

– Tilaisuus antoi itselleni myös mahdollisuuden luoda suhteita jatkoa ajatellen. Juttelin esimerkiksi paikallisen Scandic Cityn henkilökunnan kanssa, Sara summaa.

Kiipulan opiskelija Sara verkostoitumassa työnantajien kanssa.
Sara verkostoitui sujuvasti työnantajien kanssa.

Kuvia Hämeenlinnan, Lahden ja Tampereen risteilyiltä: