Valikko

Kiipulan ammattiopiston kaksi opiskelijaa on saavuttanut menestystä Taitaja2020-semifinaaleissa. Finaaleihin selvisivät Sami Leino logistiikasta sekä Ellinora Jario liiketoiminnasta.

Kiipulan ammattiopiston opiskelijat osallistuivat tänä vuonna kahteen eri lajiin yhteensä neljän opiskelijan voimin. Semifinaaleissa Kiipulassa kilpailtiin liiketoiminnassa ja logistiikassa. Liiketoiminnassa finaalipaikan itselleen nappasi Ellinora Jario. Logistiikassa finaaleihin pääsi puolestaan Sami Leino.

Sekä Ellinora että Sami olivat myös viime vuonna finaaleissa, mutta ne peruttiin koronan takia. Tänä vuonna lisäjännitystä kisaamiseen tuokin etätoteutus. Kisatehtävät tehdään Kiipulassa ja tuomarit arvostelevat suoritusta joko Teamssin välityksellä tai paikan päällä.

Samin mukaan uudenlainen toteutus ei kuitenkaan semifinaaleissa jännittänyt.

– Tuomareiden tarkkailukaan ei jännittänyt, vaan tehtävät olivat normityötä. Olen aika kilpailullinen ja tavoitteena oli nytkin finaalipaikka, Sami totesi.

Ellinoraa semifinaalisuoritus taasen hieman jännitti.

– Tänä vuonna kisa oli etänä ja se oli hieman erilaista, kivaa kuitenkin. Osallistuin Taitajiin, koska ala on minulle tärkeä ja kiinnostava ja halusin haastaa itseäni, Ellinora totesi semifinaalien jälkeen.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Kiipulan ammattiopistosta opiskelijat osallistuvat erityistä tukea tarvitseville osaajille suunnattuihin PLUS-lajeihin.

Tänä vuonna semifinaalit käytiin ensimmäistä kertaa etänä koronatilanteen takia. Myös finaalit käydään etänä. Kilpailun järjestäjävastuu on Oulussa, ja finaalit järjestetään 18.-20.5.2021.

Lue tästä, miten semifinaalit Kiipulassa sujuivat >>

Ellinora Jario asettelee vihreää kansiota pöydälle, jossa on jo aseteltuna erilaisia yritystuotteita.