Valikko

Kiinteistönhoidon Miko Mustoselle hopeaa, liiketoiminnan Vanessa Niinimaalle pronssia

Kaksi Kiipulan ammattiopiston opiskelijaa on sijoittunut mitalisijoille Taitaja2024-kisoissa Kuopiossa. Hopeaa voitti Kiinteistönhoito-lajissa Miko Mustonen ja pronssia vei Liiketoiminta-lajissa Vanessa Niinimaa. Kiipulan ammattiopistosta mukana oli viisi opiskelijaa kolmessa eri lajissa.

Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu Taitaja2024-kisojen finaalit kisattiin Kuopiossa 20.–23.5.2024. Mitalit jaettiin 49 lajissa, joista viisi oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Kiipulan ammattiopistossa kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Miko Mustonen voitti lajissaan hopeaa. Janakkalassa opiskelevan Mustosen tuntemukset kisan jälkeen olivat hienot.

– Fiilikset ovat oikein hyvät. Sanotaanko, että melkein voittajafiilis, kun hopeaa tuli ja pääsin tuonne palkintopallille, lahtelainen Mustonen sanaili palkintojen jaon jälkeen.

Kilpailijat saivat lajissaan tehdä nurmialueen aurausvaurion paikkauksen ja siistimisen trimmeröimällä. Lisäksi he kasasivat puisen kukkalaatikon ja tekivät kesäkukkaistutuksen. Kisaajat tekivät myös huoltopyynnön mukaisen autolämmitystolpan toimintakunnon tarkastamisen ja varmistamisen havaintojensa pohjalta.

– En ehtinyt ihan hirveästi harjoitella kisoja varten, mutta nopeasti opin ja pääsin pallille, Mustonen toteaa.

Taitaja-kokemusta hän kuvailee kaikin puolin mahtavaksi.

– Tosi mukavaa porukkaa ollut. Meidän tiimi on ollut ihan mahtava, Miko Mustonen summaa.

Kiinteistönhoidossa voiton nappasi Asser Peni Ammattiopisto Spesiasta. Pronssia otti puolestaan Leevi Ahlstedt Tredusta.

Kiinteistönhoito-lajin mitalikolmikko.

Mahtava kokemus

Kiipulan ammattiopistossa merkonomiksi opiskeleva Vanessa Niinimaa Tampereelta voitti Liiketoiminta-lajissa pronssia.

– Kokemuksena tämä on ollut ihan mahtava. Mahtava yhteishenki ja uusia ystäviä.

Omaa kisasuoritustaan Niinimaa kuvaili kisojen jälkeen vaihtelevaksi. Kilpailijoiden tehtävänä oli suoriutua erilaisista asiakaspalveluun ja myyntityöhön liittyvistä tehtävistä. Tämän lisäksi kilpailijat huolehtivat omalla toiminnallaan myymälän yleisilmeestä ja työturvallisuudesta.

– Suoritukset menivät vaihtelevasti. Olen ylpeä, että jännityksestä huolimatta sain suoritettua kaikki tehtävät, Niinimaa toteaa.

– Olen kyllä ylpeä itsestäni. Ensi vuonna uudestaan! Vanessa toteaa hymyillen.

Liiketoiminta-lajin kultaa voitti Ammattiopisto Spesian Roosa-Mari Alanko. Hopealle päätyi Ammattiopisto Luovin Emilia Salonen. Kiipulan ammattiopistosta mukana olivat myös Silkki Helenius Tampereen sekä Eetu Ruskila Janakkalan toimipaikoista. Lisäksi Janakkalassa opiskeleva Eelis Vierula edusti Kiipulaa Logistiikka-lajissa.

Vanessa Niinimaa suorittamassa kisatehtävää.

Teksti: Ulla Harju
Kuva: Olga Siikaluoma