Valikko

Tarjolla ilmainen bussikuljetus Tervakoskelta ja Turengista

Kiipulan Elojuhlat valtaa perinteisesti Kiipulan puiston elokuun viimeisenä perjantai-iltana 25.8.2023. Tänä vuonna tähtiesiintyjänä on Pete Parkkonen. Lapsia Kiipulaan houkuttelee ikisuosikki Muumit, jotka esiintymisen lisäksi ovat tavattavissa myös meet & greet -tapahtumassa. Paikallista väriä Kiipulan lavalle tuo TikTok-kuuluisuus Räpfaija. Tapahtuman juontaa Heidi Willman.

Elojuhlat alkaa klo 16, ja ilta päättyy näyttävästi ilotulitukseen klo 21.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Näytteilleasettajia kokoontuu Kiipulaan tänä vuonna ennätysmäärä.

– Meillä on yli 70 markkinamyyjää Kiipulan puistoalueella, joten nähtävää, koettavaa ja ostettavaa löytyy varmasti jokaiseen makuun. Tänä vuonna lisää paikallisväriä tuovat Janakkalan Yrittäjät ry:n jäsenyritykset, jotka esittelevät toimintaansa, Kiipulasäätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Harju kertoo.

Elojuhlien aikaan yleisö voi tutustua Kiipulan monipuoliseen palvelutarjontaan. Erkin avomaakierroksilla kuulee yleisesittelyn viljelystä ja siitä, mitä luomuavomaalla tuotetaan. Lisäksi yleisö voi osallistua opastetulle Kiipulan historiapolkukierrokselle. Janakkalan Yrittäjät nousee tapahtuman aikana kaksi kertaa lavalle. Lisäksi luvassa on neuvontaa ja tietoa yrittämisestä.

Aktiivipuistossa sekä Elojuhlien piknik-alueella löytyy paljon tekemistä lapsille ja aikuisille koko illan ajan. Lisäksi lapsille on tiedossa muun muassa katuliituja sekä puujalkakävelyä. Myös Kiipulan kotieläinpiha on avoinna tapahtuman ajan.

– Lintuinfluenssan vuoksi kotieläinpihan linnut pysyvät sisätiloissa, mutta niitä voi ihastella sisältä Miinantorin kahvilan lasi-ikkunoista. Lampaat ovat nähtävissä laitumellaan ja aasejakin pääsee katsomaan. Saattaa olla, että aasit kulkevat yleisönkin seassa, Ulla Harju hymyilee.

Miinantorin kahvila on toiminnassa koko Elojuhlien ajan ja Miinantorin piha-alue täyttyy Kiipula Gardensin antimista. Ruokala Rusthollissa on puolestaan tarjolla pizza-buffet ja ruokalan edustalla toimii anniskelualue. Myös Guest House anniskelee koko tapahtuman ajan.

Paikalle busseilla

Nimekäs esiintyjäkaarti, ilmainen sisäänpääsy sekä runsas joukko markkinamyyjiä houkuttelee Elojuhlille väkeä kauempaakin.

– Odotamme tapahtumaan runsaasti yleisöä. Varaathan siis matkaan mukaan kärsivällisyyttä, jos tulet paikalle omalla autolla, koska Kiipulantie saattaa ruuhkautua hetkittäin. Tule myös paikalle ajoissa, jos haluat nähdä vaikkapa tietyn esiintyjän, Ulla Harju vinkkaa.

Kiipulassa on parkkipaikkoja vain rajattu määrä. Ensimmäistä kertaa Kiipulasäätiö tarjoaakin Elojuhlille maksuttoman bussikuljetuksen. Bussit lähtevät sekä Tervakosken että Turengin linja-autoasemilta tunnin välein. Ensimmäiset bussit lähtevät asemilta klo 15.30 ja viimeiset klo 19.30. Kiipulasta bussit lähtevät välittömästi takaisin, kun pysäkillä odottava yleisö on noussut kyytiin. Pysäkille kannattaakin mennä ajoissa odottamaan bussin saapumista.

– Kehotamme lisäksi suosimaan kimppakyytejä sekä käyttämään julkisia kulkuvälineitä, jotta vältymme turhalta autoliikenteeltä, ja parkkipaikkoja riittää kaikille tarvitseville, Ulla Harju toteaa.

Bussit lähtevät sekä Tervakosken että Turengin linja-autoasemilta seuraavasti:

klo 15.30
klo 16.30
klo 17.30
klo 18.30
klo 19.30

Viimeinen bussi Kiipulasta lähtee klo 22.00.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Kiipulan Elojuhlien verkkosivuilta.

Illan kulusta ja ohjelmasta tiedotetaan myös Elojuhlat 2023 -Facebook-tapahtumasivulla (linkkiavautuu uuteen ikkunaan).