Valikko

Ohjaaja Teemu Pentti työskentelee Kiipulan ammattiopiston Kouvolan toimipaikassa ohjaajana Valma-ryhmässä. Valma on ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta, jonka aikana nuorella on aikaa pohtia jatko-opintoja ja vahvistaa opiskeluvalmiuksiaan.  

– Pääasiallinen työni on Valma-opiskelijoiden ohjaaminen hyvälle polulle aikuisuuden kynnyksellä. Olen vahvasti kaikessa opetuksessa mukana. Pääasiallinen vastuutehtäväni on etsiä työelämäpaikkoja opiskelijoille sekä sopia ja järjestellä niihin käytännöt. Koen, että työni on myös markkinointia, jossa tuotteena ovat opiskelijat ja Kiipulan ammattiopisto, Teemu Pentti kertoo työnkuvastaan.   

Tunnollinen ja aikaansaava Teemu on työyhteisönsä luottopakki. Kouvolan toimipaikka- ja turvallisuusvastaavana työpäivää täyttävät monenlaiset tehtävät. Myös toimipaikan autoasiat ovat Teemun vastuualaa. Valinta tähän tehtävään on tuskin yllätys, koska Teemu on elämänsä aikana omistanut lähes sata autoa. Vaatimattomasti voisi siis todeta, että nelipyöräiset ovat Teemulle tuttuja. 

Vastuutehtävien mukanaan tuomat haasteet ovat Teemulle mielekästä vaihtelua ja monipuolistavat hänen jo valmiiksi laajaa osaamista. Jo hyvin nuorena aloitettu työura johti monien mutkien kautta Kiipulaan lähes 20 vuotta sitten. Kiipulassa sosiaalisen Teemun ovat pitäneet hienot persoonat, joiden kanssa hän on saanut tehdä töitä. 

–  Koen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun olen työni monipuolisuuden takia saanut tutustua moniin kiipulalaisiin. Oman toimipaikkani väki on tietysti läheisintä. He tuntevat minut parhaiten ja tietävät millaista kanssani on työskennellä ja senkin he jollain käsittämättömällä tavalla sietävät, Teemu Pentti sanoo nauraen.   

Teemusta sanottua:

Teemulla on ihailtava kyky kääntää kaikki positiiviseksi ja luoda hyvää mieltä työyhteisössä.” 

Merkityksellisyys syntyy arjessa  

Ohjaajan työssä tehdään ja saavutetaan paljon merkityksellisiä asioita. Opiskelijan saattaminen menestyksekkäästi opintojensa päätökseen on tietysti näistä suurin, mutta merkityksellisyys syntyy myös ihan perustekemisessä. Lämpimät kohtaamiset, läsnäolo, positiivinen toimintaympäristö ja keskustelusta tai onnistumisesta jäävä iloinen mieli on paras palkinto – sekä ohjaajalle että opiskelijalle. 

– Jokainen opiskelija on yksilönä tärkeä ja mielestäni meidän tehtävämme on rakentaa opiskelijoille mahdollisimman hyvät lähtökohdat itsensä kokoiseen elämään. Palkitsevinta on, kun sattumalta tapaan entisiä Kiipulan opiskelijoita ja huomaan, miten nuoruusiän ongelmista on selvitty ja elämä on mennyt vahvasti eteenpäin, Teemu kertoo hymyillen.  

Teemusta sanottua: 

Huomioi aina muut ja tenkkapoon tullen auttaa joka asiassa. Huumorintajullaan pelastaa pilvisemmänkin päivän.” 

Pääkuvassa: Valma-opiskelija ja Teemu Pentti arkisen aherruksen parissa.


Teemu Pentti, ohjaaja 

Syntymäpaikka: 
Kotka 

Asuinpaikka: 
Kuusankoski 

Koulutus: 
Lasten ja nuorten erityisohjaaja ja Työvalmentajan erikoisammattitutkinto 

Työura Kiipulassa: 
Aloitin Perttulan erityisammattikoulussa Kuusankosken toimipisteessä ohjaajana vuonna 2003, josta tuli myöhemmin elämäni ensimmäinen vakituinen työpaikka. Olen ollut 17 vuotta Telma-ryhmän ohjaajana ja syksyllä 2020 aloitin Valmassa. 

Parasta Kiipulassa: 
Hienot persoonat ja monipuoliset työtehtävät.  

Harrastukset: 
Kotona odottaa kolme lasta ja kaksi kissaa – siitäkin huolimatta, etten yleisesti ottaen pidä eläimistä. Minulla on todella paljon harrastuksia, mutta en tietenkään kaikkea tee samanaikaisesti vaan enemmänkin kausiluonteisesti. Sulkapallo, sähly, lenkkeily, videokuvaus, laulaminen, autojen korjaus, kaikki tietokoneisiin liittyvä, eräkokkailu ja innostun kyllä aika nopeasti monista muistakin harrastuksista.  


Teksti: Sanna Vuorilehmus
Kuvat: Teemu Pentti


Meidän yhteinen duuni

Minnan haastattelu on osa Meidän yhteinen duuni –tarinasarjaa, jossa kerromme kiipulalaisten työstä. Jos olet kiinnostunut Kiipulasta työpaikkana, löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä >>