Valikko

Hattulan Parolassa sijaitsevan Pentep Oy:n vastaanottotilaan astelee sisään kaksi reippaasti tervehtivää ja hymyileväistä nuorta miestä. He ovat Kiipulan ammattiopiston ajoneuvoalan opiskelijat Joni Kojola ja Mikael Manninen.

Opiskelijat ovat töissä Pentepillä oppisopimuksella. Toimitusjohtaja Teppo Vekka kertoo opiskelijoiden olevan sesonkiapulaisina täydentämässä rengaspinnoitustiimiä kiireisen kauden aikana. Nuoret työskentelevät täysipäiväisesti vuorotöissä. Työaika vaihtelee aamu seitsemästä ilta kahteentoista.

– Onhan se vähän rankkaa tottua vuorotyöhön, kun joka toinen viikko tullaan vuorotellen aamuun ja iltaan töihin, Mikael toteaa naurahtaen.

Mikael Manninen levittää kiinnitysainetta renkaan uuteen kulutuspintaan.

Vuorotöistä huolimatta Mikael ja Joni kertovat tykänneensä työskennellä Pentepillä. Autoala on tullut heille tutuksi koulun penkillä, mutta rengaspinnoitus oli aivan uusi tuttavuus.

– Aluksi oli paljon uutta asiaa ja paljon opittavaa. Ekojen viikkojen jälkeen hommat alkoivat jo sujua aika helposti. Nyt työpäivät on aika samanlaisia ja työt sujuu rutiinilla, kertoo Mikael. Joni nyökkäilee vieressä yksimielisesti.

Joni ja Mikael ovat onnellisessa ja ainutlaatuisessa asemassa, sillä heille maksetaan harjoittelusta palkkaa.

– Halusimme maksaa harjoittelusta palkkaa, sillä tämä on kovaa työtä. Haluamme täällä motivoida ja kannustaa meidän harjoittelijanuoriamme tekemään hyvää työtä, Vekka kertoo.

Joni Kojola tekee viimeisiä tarkistuksia valmiisiin renkaisiin.

Tulevaisuudensuunnitelmia ja -haaveita kysyttäessä Mikael kertoo opintojen jälkeen suuntaavansa asepalvelukseen ja haaveilee sen jälkeen työllistyvänsä autoalalle. Joni puolestaan kertoo urasuunnitelmakseen suunnata isänsä jalanjäljissä logistiikka-alalle ammattiautoilijan pestiin.

Kysyttäessä toimitusjohtaja Vekan mielipidettä siitä kuinka pojilla on sujunut, hän kuvailee Mikaelia ja Jonia luotettaviksi, vastuuntuntoisiksi ja koviksi tekemään töitä.

– Pojat ovat kyllä pärjänneet todella hyvin työporukan kanssa, ja mielellään otettaisiin samat tyypit uudestaan seuraavaankin sesonkiin avustamaan askareissa. Tulevaisuudessa tulemme varmasti jatkamaan yhteistyötä Kiipulan kanssa, Teppo Vekka sanoo hymyillen.