Valikko

Riikka Lehto toimii Kiipulan ammattiopistossa koulutuspäällikkönä Janakkalan ja Riihimäen liiketoiminnan perustutkinnoille sekä Janakkalan VALMA-koulutukselle.

– Tehtäviini kuuluu lisäksi myös koko ammattiopiston YTO-opetuksen koordinointi ja kehittäminen sekä erityisvastuuna minulla on ammattiopiston opetuksen digikehittäminen. Teen myös tietosuojavastaavan kanssa tietosuoja-asioihin liittyvää kehittämistä, Riikka Lehto summaa monipuolista tehtävänkuvaansa.

Lehdon mukaan hänen tavoitteenaan on mahdollistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön työskentely omilla vastuualueilla.

– Koen olevan juuri mahdollistaja ja nautin monenlaisista tehtävistäni.

Digikuvioissa hän vie Kiipulan digiosaamista eteenpäin.

– Olen melkein aina mukana, kun Kiipulassa puhutaan digikehittämisestä. Olemmekin saaneet paljon kiitosta muun muassa syksyllä järjestetyistä etäesittelypäivistä, Lehto kertoo.

Oman työn merkityksellisyys tulee esille opiskelijoiden kautta.

– Koen merkitykselliseksi sen, että olen omalta osaltani vahvistamassa meidän opiskelijoidemme valmiuksia elämää ja työelämää varten, digivalmiuksia unohtamatta, Lehto painottaa.

Nainen ja mies seisovat työpöydän ääressä ja katsovat yhdessä papereita.
Kollegat piipahtavat usein huoneessa keskustelemassa.

Riikasta sanottua:
Riikka on kollegana hyvin yhteistyökykyinen, iloinen ja mukava. Riikalla pysyy ohjat käsissä ja kalenteri hallinnassa, vaikka tekee vähintään kahdeksaa asiaa samaan aikaan. Riikka on huikea selkoistamaan vaikeita asioita.

Ei samanlaista työpäivää

Koulutuspäälliköllä ei monta rauhallista hetkeä päivään mahdu, vaan työ on ihmisten kohtaamista.

– Haastavinta työssäni on ajanhallinta – lounaalle ja kahvitauoille on vaikea ehtiä välillä, Lehto naurahtaa.

Koulutuspäällikkönä Lehto tekeekin yhteistyötä sekä ammattiopiston johdon ja muiden esimiesten, että IT-tuen ja hallinto- ja tukipalveluiden kanssa, tietysti omia alaisia unohtamatta. Yhteistyö osaavien ihmisten kanssa ja kehittäminen on kuitenkin todella palkitsevaa.

– Usein se, mitä kalenterissa aamulla lukee, menee päivän aikana täysin uusiksi. Nautin siitä, kun yksikään päivä ei ole samanlainen, Lehto hymyilee.

Kaksi naista työpöydän äärellä keskustelemassa.
Riikalta löytyy aina aikaa alaisille.

Riikasta sanottua:
Riikka on asiantuntija, jolla on todella ammattimainen ote. Hän on todella miellyttävä ja tasapuolinen esimies. Riikalta  saa apua aina tarvittaessa.

Teksti ja kuvat: Karin Pasila


Riikka Lehto, koulutuspäällikkö

Syntymäpaikka:
Hämeenlinna

Asuinpaikka:
Akaan Toijala

Koulutus:
Kasvatustieteen maisteri, opettaja, opinto-ohjaaja

Työura Kiipulassa:
Aloitin 2014 projektipäällikkönä. Olen ollut myös TVT-päällikkönä, ja nyt olen olen koulutuspäällikönä.

Työura muualla:
Olen ollut muun muassa Tampereen yliopistolla täydennyskoulutuskeskuksessa ja avoimessa yliopistossa suunnittelijana, erikoissuunnittelijana sekä tuntiopettajana, KK Tavastialla aluekoordinaattorina sekä Tampereen kaupungin toiseen asteen palveluksessa kehittämässä digiä opetuskäyttöön.

Harrastukset:
Minulla on pieni koiranpentu, ja tällä hetkellä aikaa menee koiranpennun koulutuksen parissa. Lisäksi rentoudun käsitöitä tekemällä, erityisesti neuloen.


Meidän yhteinen duuni

Riikan haastattelu on osa Meidän yhteinen duuni –tarinasarjaa, jossa kerromme kiipulalaisten työstä. Jos olet kiinnostunut Kiipulasta työpaikkana, löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä >>