Valikko

Kiipula on jo vuosia järjestänyt valmentavien koulutusten opiskelijoille maastoleirin yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa. Leiri on yhden yön mittainen ja kovasti odotettu tapahtuma.

Tänä vuonna leirille osallistui Kiipulan eri toimipaikoista yhteensä yli 50 valmentavien Tuva- ja Telma-koulutusten opiskelijaa ja 30 henkilökunnan jäsentä.

Moni yöpyy ensimmäistä kertaa puolijoukkueteltassa. Telttayöpyminen on opiskelijoille vapaaehtoinen, ja tilaisuuteen tarttui 30 opiskelijaa.

Aamu alkoi yhteisellä tilaisuudella, jossa valmennuspäällikkö Sauli Mäentausta toivotti Kiipulan opiskelijat tervetulleeksi. Opiskelijat saivat MPK:n harmaat pipot, joita pidettiin päässä varuskunta-alueella liikkuessa. Läpi käytiin myös turvallisuusmääräykset alueella liikkumiseen.

Tilaisuudessa syötiin tietysti ensin sotilaskodin herkulliset munkit. Tilaisuudessa puhuivat myös varusmiestoimikunnan jäsenet Savolainen ja Pihlajamäki, jotka kertoivat omista palveluskokemuksistaan. Opiskelijoilla riittikin heille runsaasti kysymyksiä.

Kiipulan opiskelija Sani syömässä Parolannummen ruokalassa.
Maastoleirille osallistuva Tuva-opiskelija Sani lounastauolla Parolannummen ruokalassa.

Maastoleirille osallistui myös Janakkalan Tuva-ryhmästä Sani, jolle telttayöpyminen oli jo tuttua jo entuudestaan. Sani osallistui avoimin mielin, ja odotti innokkaana uusia kokemuksia.

– Olen yöpynyt mökillä puolijoukkueteltassa. Enoni on puolustusvoimilla töissä, joten armeijan maailma on sitä kautta tuttu, Sani kertoo.

– Harkitsen myös itse armeijaan menoa koulun jälkeen, Sani pohtii.

Katso tunnelmia leiriltä. Suurenna kuva klikkaamalla.

Teksti: Karin Pasila
Kuvat: Esa Toropainen ja Karin Pasila