Valikko

Kiipulassa juhlistettiin tänään uutta luonnonvara-alan kiinteistöä. Uuden Nurmelaksi nimetyn rakennuksen tiloissa toimii nyt Miinantorin kahvila, kotieläinpiha sekä luonnonvara-alan opetustilaa. Samaan yhteyteen on myös tehty nykyaikainen eläinsuoja, jonne näkee myös kahvilan puolelta ikkunan lävitse. Ennestään tutut kanit, kanat ja viiriäiset saavat tänä syksynä seurakseen riikinkukkoja, joita voi tulla ihastelemaan Miinantorin aukioloaikoina.

Yksi kasvihuoneista on liitettynä uuteen Nurmela-rakennukseen, ja kesäkukkamyynti tulee jatkossa tapahtumaan Miinantorin kautta.

Ympäristöystävällisyys painopisteenä

Nurmela-rakennus on pinta-alaltaan noin 800 neliömetriä ja sen energiantuotanto toimii aurinkoenergialla. Erityismainintana rakennuskokonaisuudessa on aurinkosähköteknologiaa sekä sähköautojen nopeat latauspisteet.

– Koko eteläsuuntainen katto on jo varustettu aurinkopaneeleilla. Rakennuksen ylimääräinen auringolla tuotettu sähköenergia syötetään jatkossa Kiipulan alueen muuhun sähköntarpeeseen, kertoo Kiipulasäätiön toimitusjohtaja ja ammattiopiston rehtori Jukka Kujala.

Kiipulasäätiön kokonaisuus Janakkalassa sisältää 56 rakennusta. Kun muitakin alueen rakennuksia tulevaisuudessa peruskorjataan, valinnoissa tullaan huomioimaan myös aurinkoenergia ja vastaavat ympäristöystävälliset energiamuodot.

– Haluamme Kiipulasäätiönä kehittää Kiipulaa ympäristöystävällisemmäksi. Säätiön hallitus on valinnut ympäristöystävällisyyden yhdeksi merkittäväksi tekijäksi strategisissa pohdinnoissa, Jukka Kujala painottaa.

Kiipula-kampuksen nykyisissä energiavalinnoissa on jo otettu huomioon ympäristötekijät.

– Kokonaisuutemme pääasiallinen energiamuoto on uusiutuvaan energiaan perustuva hakevoima. Meillä on myös täydentävänä energianlähteenä käytössä eri kaasuvaihtoehtoihin perustuvaa energiaa, Jukka Kujala summaa.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja/rehtori Jukka Kujala
Kiipulasäätiö, puh. 040 9052 827