Valikko

Lyyli ja Lauri Aallon rahasto myönsi tänä vuonna ensi kertaa tunnustuksen kahdelle Kiipulan ammattiopiston opiskelijalle. Stipendien saajiksi valittiin Susanna Laaja ja Toni Näsman.

Kiipulan ammattiopiston valmistujaisjuhlissa Janakkalassa todistuksen ja ruusun sai yli 100 opiskelijaa. Monet opiskelijoista palkittiin myös stipendillä hyvistä suorituksista ja ammatillisesta kasvusta opiskeluvuosien aikana. Osa stipendeistä tulee Kiipulan yhteistyökumppaneilta ja osa on sisäisesti Kiipulan omia. Esimerkkinä ulkoisista stipendeistä on Lyyli ja Lauri Aallon rahaston stipendit, jotka myönnettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Opetushenkilöstön suositusten perusteella stipendien saajiksi valittiin Susanna Laaja ja Toni Näsman. Susanna opiskelee toista vuotta matkailualan perustutkintoa. Toni puolestaan valmistui tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta.

Stipendien saajat olivat kiitollisia tunnustuksesta.

–On hienoa, että omat saavutukset huomioidaan ja palkitaan. Tämä kyllä tuo lisämotivaatiota opintojen jatkoa ajatellen, Susanna hymyilee.

Tonin opiskelut jatkuvat syksyllä ammattikorkeakoulussa.

–Lähden opiskelemaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Sitä ennen kesä kuluu kuitenkin kesätöiden parissa, Toni kertoo.

Opiskelijat seisovat hymyillen rivissä odottamassa todistusten jakoa.
Toni (toinen vasemmalta) odottamassa valmistujaisissa todistusten jakoa.

Lyyli ja Lauri Aalto vaikuttivat avioparina vahvasti Janakkalan kunnan kehitykseen. Molemmat ponnistelivat yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi vaatimattomista lähtökohdista. Lauri eteni urallaan sekatyömiehestä Janakkalan kunnanjohtajaksi ja Lyyli piikatytön aviottomasta tyttärestä valtiopäivänaiseksi. Molemmille myönnettiin lopulta kunnallisneuvoksen titteli.

Kumppanuus on Kiipulalle tärkeä arvo. Yhteistyökumppanien myöntämät stipendit ovat arvokas tuki ja kannustus opiskelijoille. Tänä vuonna Kiipulan opiskelijoita muistivat myös Lions Club Janakkala, Metsämiesten säätiö, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö (VAMLAS), Vates-säätiö ja Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö.

Suuret kiitokset kaikille stipendin lahjoittajille ja onnittelut niiden saajille!


Pääkuvassa: Susanna otti stipendin vastaan Kiipulan ammattiopiston rehtorin Jukka Kujalan jakamana.