Valikko

Tänä keväänä Kiipulakeskuksen vierailijat saavat nauttia Telma A -ryhmän järjestämästä taidenäyttelystä. Ryhmässä on tänä vuonna yhdeksän oppilasta, joista kaikki tykkäävät piirtämisestä ja maalaamisesta. Esillä on nyt pieni osa vuoden aikana syntyneistä töistä.

– Kuvataideopetus on osa opetussuunnitelmaa, mutta tässä opitaan samalla paljon muutakin taiteilun lomassa. Piirtäminen kehittää hienomotorisia taitoja. Myös vuorovaikutus- ja esiintymistaidot lisääntyvät, kun omat työt esitellään luokan edessä. Opetus on siis kokonaisvaltaisesti kehittävää, kertoo ryhmän opettaja Eeva-Liisa Meskanen.

– Tänä vuonna olemme muun muassa piirtäneet, maalanneet sekä valokuvanneet, listaa Meskanen ryhmän kuvataideopintoja.

Korona-aika on rajoittanut ryhmän vierailuja esimerkiksi taidemuseoissa, mutta inspiraatiota on löydetty muualta.

– Kävimme puutarhuri Erkki Laukkasen kanssa kasvimaakierroksella, missä Erkki esitteli meille koepuutarhan juureksia. Siellä me valitsimme aiheet näihin piirroksiin, Telma-opiskelija Einari esittelee värikkäitä kuvia.

– Maalasimme itse kehyksetkin, Einari jatkaa.

Ryhmän työskentely on ollut pitkäjänteistä. Valokuvauksessa on kuvattu samaa kohdetta eri vuodenaikoina, jolloin esimerkiksi oma kuvauspaikka ja kuvakulma on pitänyt muistaa tarkkaan.

– Valokuvaaminen oli kivointa. Kuvasimme tabletilla, kertoo Einari.

Näyttelyyn valikoituneet työt ovat kaikki luontoaiheisia. Mukana on juureksia, eläimiä sekä maisemakuvia.

–Erityisen värikäs on sokean Laurin tekemä työ “Vellamo”, joka on tehty Ritmuff-piirustuskalvolle kuulakärkikynällä ja vahaliiduilla, opettaja Eeva-Liisa Meskanen esittelee.

– Kuvaa voi ja saa tunnustella käsin, lisää Meskanen.

– Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! ryhmä toivottaa.

Lisää kuvia näyttelystä:


Pääkuvassa: Einari, Vinh ja Nico esittelevät Telma-ryhmän taidenäyttelyä


Teksti ja kuvat: Karin Pasila