Valikko

Kiipulan ammattiopisto siirtyy Janakkalan toimipaikalla etäopetukseen perustutkintojen osalta. Etäopetus jatkuu kaksi viikkoa, lähiopetukseen palataan 6.9.2021.

– Olemme päättäneet siirtyä etäopetukseen, jotta saamme Janakkalan toimipaikan koronatilanteen rauhoitettua. Virusvariantti on herkästi tarttuva ja siksi myös terveysviranomaiset suosittelevat etäopetukseen siirtymistä, toteaa Kiipulan ammattiopiston apulaisrehtori Anne Saari.

Janakkalan toimipaikassa on sunnuntain ja alkuviikon aikana todettu yhteensä viisi koronatartuntatapausta. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat kontaktoineet tartunnan saaneet sekä altistuneet. Karanteeniin on tällä hetkellä määrätty yhteensä 62 opiskelijaa ja 13 henkilökunnan jäsentä.

Kiipulan Elojuhlat perutaan

Janakkalan toimipaikassa vallitsevan koronatilanteen johdosta Kiipulasäätiö on päättänyt perua Kiipulan Elojuhlat. Elojuhlat piti järjestää perjantaina 27.8.2021.

– Haluamme olla vastuullinen toimija. Kiipulan ammattiopistossa todetut koronatartunnat kertovat osaltaan koronatilanteen edelleen jatkuvasta haastavuudesta. Näkemyksemme mukaan meidän ei ole nyt aika järjestää suurta yleisötapahtumaa. Toiminta Kiipulassa jatkuu muutoin normaalisti, toteaa Kiipulasäätiön toimitusjohtaja ja ammattiopiston rehtori Jukka Kujala.

Herkästi koronatesteihin

Opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan tarkkailemaan terveydentilaansa ja jäämään kotiin pienistäkin oireista sekä hakeutumaan koronatestiin hyvin matalalla kynnyksellä. Opiskelemaan ja työhön tullaan vain täysin terveenä. Kiipulassa on vahva suositus maskin käytöstä sekä asiakkaille, opiskelijoille että henkilökunnalle.

Koronaviruksen oireet voivat olla alkuun lievät ja epämääräiset kuten päänsärky, yskä, nuha, kurkkukipu, aivastelu tai tukkoisuuden tunne ilman nuhaa. Lisätietoja oireista ja testiin hakeutumisesta saa osoitteesta omaolo.fi.