Valikko

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO on järjestänyt tuutorien koulutuspäiviä Kiipulassa vuodesta 2014 eli jo kymmenen vuoden ajan. Vaikka koronavuodet muuttivat koulutuspäivät välillä etäkokoontumisiksi, paluu Kiipulaan oli aina itsestään selvä ratkaisu.

Opiskelijakunta HAMKOn opiskelijoiden ohjauksen ja opiskelukyvyn asiantuntija Emma Kokkonen nimeää pitkän yhteistyön salaisuudeksi mutkattomuuden ja luottamuksen Kiipulan myyntipalveluihin.

– Täällä on ihanaa, kun koskaan ei tarvitse jännittää, onko meille ruoka valmiina tai sopivat tilat varattuna. Jos jotain pääsee itseltä unohtumaan, niin myyntipalvelun Tarja kyllä hoitaa homman valmiiksi kysymättäkin, Kokkonen hymyilee.

– Tänne tullessa itsellä on aina täysi luotto siihen, että kaikki sujuu hyvin, Kokkonen toteaa.

Ryhmäkuva HAMKOn tuutoreita hymyilee kameralle.
Tuominen (alhaalla vas.) ja Kokkonen (alhaalla kesk.) hyppäsivät HAMKOn kansainvälisten tuutorien kanssa yhteiskuvaan.

Helppoa kokoustamista

Tämän vuoden koulutuspäivät laajenivat ensimmäistä kertaa kolmipäiväiseksi tapahtumaksi, keräten paikalle noin sata kotimaista ja kansainvälistä opiskelijaa. Kiipulan tilat mahdollistavat suurienkin ryhmien kokoontumisen ja yöpymisen tapahtumapaikalla.

HAMKin projektiasiantuntija Riikka Tuominen korostaa, että Kiipulassa viihdytään monien tekijöiden ansiosta.

– Kiipulassa on ihan mahtavat tilat porukalla työskentelyyn ja liikkumiseen, Tuominen toteaa.

– Opiskelijamme rakastavat sitä, että täällä on mahdollista päästä uimaan ja saunomaan. Täällä on myös todella paljon kivoja istuskelupaikkoja, jos haluaa viettää aikaa pienemmällä porukalla, Riikka Tuominen jatkaa.

Tuutorien työpajoja järjestettiin muun muassa liikuntatiloissa.

Tilaa olla ja hengittää

Tuutorina toimiva Pipsa Remes on vieraillut Kiipulassa sekä koulutettavana että nyt tuutorin roolissa. Koulutuspäivät sisältävät aktiviteetteja aina luennoista työpajoihin ja iltaohjelmaan. Koulutuspäivien aikana tutuiksi ovat tulleet muun muassa auditorio, ruokala, liikuntahalli ja Guest House.

– Minunkin mielestäni Kiipulassa on tosi hyvät puitteet järjestää tällaisia tapahtumia, Remes kertoo.

Kiipulan sijainti maaseudun rauhassa saa kiitosta. Emma Kokkonen korostaa, että yöpyminen Kiipulassa mahdollistaa nuorten viettää aikaa yhdessä ja tutustua toisiinsa syvemmin.

– Luonnonläheisyys tarjoaa myös mahdollisuuden rentoutua ja irrottautua arjen kiireistä, Kokkonen toteaa.

– Eilen ohjelman päätyttyä käytiin Emman kanssa ulkoilemassa. Täällä on ihanaa, kun pääsee kiireisen päivän jälkeen luontoon hiljentymään ja irtautumaan ihan toisiin ajatuksiin. Täällä on tilaa olla ja hengittää, Riikka Tuominen hymyilee.

HAMKOn tuutorit kokoontuivat auditorioon aloituspalaveriin.
Kiipulassa on tilaa kokoustaa ja liikkua yhdessä.

Teksti ja kuvat: Olga Siikaluoma