Valikko

Kiipulan ammattiopisto aloittaa toiminnan Pirkanmaalla kahdessa uudessa toimipaikassa elokuussa 2023. Sastamalassa aloittaa Telma-ryhmä ja Valkeakoskella yhdistetty Tuva- ja Telma-ryhmä. Koulutuksiin voi hakea tulevassa yhteishaussa 21.2.–21.3.2023.

Kiipula aloittaa vaativan erityisen tuen koulutuksen järjestämisen sekä Valkeakoskella että Sastamalassa.

– Perustamme osana tiivistynyttä alueellista yhteistyötä ja koulutustarvekartoitusta 1.8.2023 alkaen kaksi uutta toimipaikkaa Pirkanmaalle, kertoo Kiipulan ammattiopiston apulaisrehtori Anne Saari.

Sastamalan Karkussa käynnistyy SASKY koulutuskuntayhtymän tiloissa Telma-koulutus. Ensimmäinen ryhmä aloittaa Saskyn tiloissa Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksella elokuussa.

Valkeakoskella käynnistyy puolestaan yhdistetty Tuva- ja Telma-ryhmä, jossa pääpaino on Tuva-koulutuksessa. Toiminta tapahtuu Valkeakosken ammattiopiston (VAAO) tiloissa.

Koulutuksiin hakeudutaan yhteishaun kautta (21.2. – 21.3.2023). Kiipulan ammattiopistoon voi yhteishaussa hakea yhdeksälle paikkakunnalle, ja sekä perustutkintokoulutuksiin että valmentaviin koulutuksiin.

Lue lisää yhteishausta Kiipulan ammattiopistoon.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava Telma-koulutus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle, jolla ei sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollisuutta siirtyä tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus on tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksiensa kehittämistä ja ohjauksellista tukea siirtyäkseen ammatilliseen koulutukseen.