Valikko

– Laatu syntyy meidän kaikkien yhteistyöllä arjessa. Joku viisas on joskus todennut, että jokainen on oman työnsä laatupäällikkö. Tähän on helppo yhtyä, toteaa Kiipulasäätiön laatupäällikkö Laura Hahl.

Laatupäällikkönä Lauran työn tavoitteena on kannustaa kaikkia luomaan hyvää ja tasaista Kiipula-laatua tuomalla laadunhallinnan työkaluja arkipäivään.

Nykyisistä työtehtävistä poiketen Hahl on aloittanut Kiipulassa vastuuopettajan toimessa vuonna 2008 – uraa Kiipulassa onkin takana jo lähes 15 vuotta.

– Laatupäällikkö on terminä monelle tuttu, mutta se mitä teen arjessa voi ehkä olla osalle vähän vieraampaa. Työhön sisältyy paljon monenlaisia tehtäviä. Yhtenä hetkenä työskentelen raporttien parissa ja seuraavana olen mukana kehittämässä uusia menetelmiä ja työkaluja. Siksi pidänkin tästä niin paljon, Laura pohtii.

Tulokset rakentuvat vähitellen ja työn merkityksellisyys tulee esille arjen onnistumisten ja saavutusten kautta.

– On hienoa nähdä, että täällä tehdään työtä sydämellä. On upeaa päästä seuraamaan opiskelijoiden kasvutarinoita ja kuulemaan kauniita sanoja siitä, kuinka opiskelu tai kuntoutus Kiipulassa on antanut elämälle uuden suunnan.

Käytännössä laadunhallinta käsittelee ja kehittää toimintaa ja prosesseja sekä palveluiden tasoa ja laatua. Laura vastaa laadunhallinnan koordinoimisesta ja kehittämisestä yhdessä johdon ja henkilöstön kanssa. Hän on myös mukana monissa eri projekteissa ja työryhmissä. Työpäivät saattavat sisältää salapoliisityötä lukujen kanssa, työskentelyä toiminnan arviointien parissa ja tapaamisia eri yhteistyöverkostoissa. Vastapainona toimistotyölle Kiipulan laatupäällikkö kertoo mielellään osallistuvansa esittelijänä mukaan messuille ja muihin Kiipulan tapahtumiin.

Laurasta sanottua:

Parasta Laurassa on lannistumaton positiivisuus. Hän ottaa kaikki työyhteisössä huomioon ja mukaan.

Kaksi naista katsomassa tietokoneen näyttöä. Toinen hymyilee kameralle.
Laura nauttii kahvitteluhetkistä työkavereidensa kanssa.

Kiipula oli onnenpotku

Laatupäällikön tehtävät vaativat ajoittain paljon päättäväisyyttä ja järjestelmällisyyttä. 

– Haastavaa työssäni on ajanhallinta. Välillä deadlineja esimerkiksi kyselytutkimusten toteuttamiseen tulee ulkopuolisilta tahoilta useita samanaikaisesti ja niiden kanssa on tasapainoiltava, Laura Hahl hymyilee.

Keskustellessa siitä mikä Kiipulassa työskennellessä on ollut parasta, Laura pysähtyy hetkeksi miettimään ja toteaa naurahtaen, ettei osaa nimetä vain yhtä asiaa.

– Oli onnenpotku, kun aikanaan satuin löytämään ilmoituksen ja pääsemään Kiipulaan vastuuopettajaksi. Kiipulassa ei koskaan tule tylsää, täällä on tarjolla niin moninaisia työtehtäviä. Täällä kannustetaan kouluttautumaan ja kehittämään omaa osaamista.

Laura toteaa, että Kiipulassa työskentelee sitoutuneita ja hyvin kouluttautuneita ammattilaisia – tekijäluonteita.

– Täällä on hyviä työkavereita, joiden kanssa saa olla avoimesti oma itsensä. Työyhteisössä viihtyy ja iloa sekä huumoriakin riittää. Myös opiskelijat ovat upeita nuoria, joiden kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia, Laura jatkaa.

­­­­­­­­­Laurasta sanottua:

Laura on aina ystävällinen kaikille – sekä henkilöstölle että asiakkaille. Ihanaa positiivisuutta ja jämerää toimintaa samanaikaisesti!

Laura Hahl, laatupäällikkö

Syntymäpaikka:
Helsinki

Asuinpaikka:
Hämeenlinna

Koulutus:
Laboratoriohoitaja, kasvatustieteiden maisteri, opinto-ohjaaja ja JYET

Työura Kiipulassa:
Aloitin Kiipulassa marraskuussa 2008 ja siitä lähtien olen työskennellyt täällä 14 vuotta eri toimenkuvissa. Olen toiminut laatupäällikön lisäksi muun muassa vastuukouluttajana, koulutuspäällikkönä ja projektipäällikkönä. Olen ehtinyt myös työskennellä useammassa eri toimipaikassa, mukaan lukien Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja täällä Janakkalassa.

Työura muualla:
Olen aiemmin työskennellyt kaupan alalla, terveydenhuollossa ja kasvatuksen parissa ala-asteella, yläasteella, lukiossa ja yliopistossa.

Harrastukset:
Vapaa-aikana puuhastelen nikkaroinnin ja rakentamisen, luonnossa liikkumisen, kotimaanmatkailun ja mökkeilyn parissa. Tykkään seikkailla. Perhe on myös hyvin tärkeä. Aikuiseen ikään ehtineiden lasten harrastukset ja opiskelut musiikin ja kuvataiteen parissa näkyvät vapaa-ajalla. Käymme porukalla konserteissa, keikoilla ja näyttelyissä. Erikoisempana harrastuksena on matelijat. Esimerkiksi sydäntä lähellä ovat parta-agamat ja perheen omat kilpikonnat.


Meidän yhteinen duuni

Lauran haastattelu on osa Meidän yhteinen duuni –tarinasarjaa, jossa kerromme kiipulalaisten työstä. Jos olet kiinnostunut Kiipulasta työpaikkana, löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä >>


Teksti ja kuvat: Olga Siikaluoma